Мобилен кабинет за поставяне на ваксини срещу Covid-19 започва работа от 20

...
Мобилен кабинет за поставяне на ваксини срещу Covid-19 започва работа от 20
Коментари Харесай

Мобилен ваксинационен кабинет ще работи в центъра на Сливен

Мобилен кабинет за слагане на ваксини срещу Covid-19 започва работа от 20 октомври, сряда, в региона на кооперативния пазар в центъра на Сливен, оповестиха от регионалната администрация. Всеки искащ може да го посети от 12 до 18 часа, в интервала от понеделник до петък, в това число. Обсъждат се оферти за работа и в съботните дни. Ваксинирането ще се прави от медицински лица – доброволци.

Инициативата е на зам. регионалните шефове Антоний Андонов и Димитринка Петкова и се реализира със съдействието на РЗИ, лекарската гилдия и поддръжката на кмета на община Сливен Стефан Радев. Целта е жителите да бъдат още по-улеснени в достъпа до имунизация против болестта, както и да се разпространяват имунизациите като метод хората да бъдат предпазени в изискванията на зараза.

Водят се диалози за разкриването на мобилни имунизационни пунктове и на други места в Сливен и региона, където има огромен поток от хора. Обсъжда се и опцията за откриване на мобилни кабинети за прегледи на заболели в отдалечените обитаеми места, където достъпът до здравна грижа е усложнен. Паралелно с това регионалната администрация продължава дейната си работа за разпространение на изгодите от имунизациите. Зам. регионалният шеф Антоний Андонов организира среща със здравните посредници, неофициалните водачи и религиозните водачи в кв. „ Надежда ". Участниците обявиха, че има, въпреки и малко към този момент, искащи да се имунизират. Но настояха експерти да разяснят пред локалните поданици каква е изгодата от имунизациите и да отговорят на техните въпроси.

Ваксинационната акция в област Сливен протича с мудни темпове. Досега по-малко от една пета от популацията на възраст на 12 години в региона е със приключен имунизационен статус. За да възвърнем естествения темп на живот, на работа и обществени контакти, би трябвало минимум 70 % от популацията да е имунизирано. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР